Cekic-benådning viser højt loft i SF

Annette Vilhelmsen vil som SF's ny formand vise, at der stadig er højt til loftet og langt til døren.

Derfor har partiledelsen tilgivet, at Özlem Cekic stemte imod regeringens skattereform med Venstre og De Konservative.

Det vurderer chefredaktør Troels Mylenberg fra Fyns Amts Avis efter SF's gruppemøde tirsdag, hvor Özlem Cekic blev udpeget til sundheds- og psykiatriordfører, og dermed fik et politisk comeback i folketingsgruppen.

- Den ny ledelse har behov for at vise, at de mente det alvorligt, når de sagde, at partiet skulle samles.

- Udrensningen af Cekic blev betragtet som en splittende faktor i SF. At hun kommer ind i varmen er et signal om, at der er højere til loftet, end der var før, siger Troels Mylenberg.

Trods tilgivelsen får Özlem Cekic ikke sit langt mere prestigefyldte socialordførerskab tilbage. Det får Anne Baastrup som SF's ny gruppeformand.

- Cekic var højt profileret på socialområdet, hvor SF traditionelt står meget stærkt. Villy Søvndal var i en årrække socialordfører. Her har SF er klart formuleret politik, som fylder meget for SF'ere. Sundhed og forebyggelse fylder noget mindre, mener Troels Mylenberg.

Med Astrid Krag som SF's sundhedsminister har Özlem Cekic meget mindre politisk albuerum. Hun skal først samordne sine udspil med ministeren, vurderer han.

Uanset udfaldet af skattesagen står Özlem Cekic svækket efter Carina-sagen. Her forsvarede hun overfor Liberal Alliances Joachim B. Olsen, at "Carina" på kontanthjælp var fattig med over 15.000 kroner efter skat om måneden, påpeger Troels Mylenberg.

- Özlem Cekic har stået for en af regeringens største tabersager. Cekic har ikke gjort noget som helst godt for SF i regeringen endnu. Men hun er en profil, som alle kender, siger han.

 

 

Dagens Gossip