Dyreejere får hund og kat kremeret

Kremering af kæledyr er i stor vækst, viser en rundringning, som Politiken har foretaget blandt landets fire kæledyrskrematorier. Her oplever alle en betydelig fremgang i henvendelser fra ejere.

- Vi oplever en stigning hvert år. Danskerne udvikler stærkere og stærkere bånd til deres kæledyr, og derfor ønsker man også at tage afsked på en ordentlig måde, når sorgen skal bearbejdes, siger Anders Oxholm, daglig leder af Adas Kæledyrskrematorium, som er det ældste og største af sin art i Danmark.

Samme toner lyder fra Kæledyrskrematorium ved Modtagestationen Vendsyssel, hvor antallet af brændte dyr er fordoblet fra 120 i 2008 til 243 i 2011. Også i år forventer man en større stigning.

- Og jeg tror slet ikke, vi har nået toppen endnu, siger driftsassistent Lene Mellemgaard til Politiken.

Priserne svinger typisk fra 500 kroner for små kæledyr og op til flere tusinde for større hunde. Dertil kommer et par hundrede kroner, hvis ejeren ønsker at bruge kæledyrets legemsrester til at få fremstillet øreringe og halskæder - såkaldte askesmykker. Tendensen vinder i øjeblikket frem i Danmark.

Også landets mindelunde for kæledyr mærker fremgang. Halvdelen af landets otte største kæledyrsgravpladser beretter om en stærkt stigende interesse, og flere gravpladser er så fyldte, at nye er på vej.

De fleste kæledyr sendes dog stadig på affaldsforbrænding eller begraves i ejerens have, oplyser Den Danske Dyrlægeforening, som ofte står for aflivningen.

 

 

Dagens Gossip