Erkender delvist trafikdrab på 10-årig pige

En 25-årig mand erkender sig delvist skyldig i sagen, hvor en mor og hendes 10-årige datter i november blev kørt ned i et fodgængerfelt ved Forum i København.

Pigen blev så hårdt kvæstet ved ulykken, at lægerne opgav at redde hendes liv, og man slukkede for respiratoren dagen efter.

Den delvise erkendelse fra manden, der sad bag rattet i den varebil, der ramte pigen, er kommet onsdag formiddag ved Retten på Frederiksberg.

Her er den 25-årige tiltalt for uagtsomt manddrab på pigen og uagtsom legemsbeskadigelse mod moren. Anklagemyndigheden mener nemlig, at ulykken skete på grund af mandens hasarderede kørsel.

Ifølge anklageskriftet foreligger der særligt skærpende omstændigheder, hvilket betyder en markant højere straframme i sagen.

Erkendelsen fra den 25-årige er kun delvis, netop fordi han nægter, at der skulle være tale om særligt skærpende omstændigheder.

Strafferammen for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder er fængsel i otte år. Ellers er den blot fængsel i fire måneder eller bøde.

Ulykken skete ifølge anklageskriftet, fordi den 25-årige mand i varebilen overhalede en bil, som holdt stille ved fodgængerovergangen, indenom.

Den 25-åriges kæreste sad på passagersædet i varebilen og nåede at råbe "pas på", inden bilen kørte ud i fodgængerfeltet. Men det var for sent.

Efter ulykken var den 25-årige mand så chokeret, at han ikke var i stand til at møde op til det grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet.

 

Dagens Gossip