Fængslet for vold mod fem-årig i Ringsted

En dreng på fem år fra Ringsted er blevet udsat for farlig og grov vold, mener politiet, og landsretten finder, at der er begrundet mistanke mod moren og hendes samlever.

Derfor skal drengens 33-årige mor og hendes 24-årige samlever nu tilbringe jul og nytår bag tremmer. De er varetægtsfængslet frem til den 10. januar, oplyser efterforskningsleder Lars Krogsgaard fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

Det mistænkte par blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling. Dette krav ville dommeren dog ikke følge, men bestemte derimod, at parret skulle have anholdelsen opretholdt i tre døgn.

Politiets anklager krævede fængsling og kærede derfor dommerens afgørelse til landsretten, som nu har fængslet mor og samlever.

- Vi har fundet flere beviser mod de to sigtede, men vi har ikke fremlagt det for landsretten, som har taget stilling ud fra det samme bevismateriale som i byretten, siger Lars Krogsgaard.

Politiet fik anmeldelsen i forrige uge, og en retsmediciner har udtalt, at de blå mærker og hævelser, som drengen har, må være resultat af en voksen persons vold.

Foreløbig mener politiet, at volden skal være sket umiddelbart før 14. december.

Drengens mor og hendes samlever er sigtet for vold af særlig farlig karakter, og begge nægter sig skyldige.

Lars Krogsgaard ønsker ikke at oplyse, hvad parret har forklaret i grundlovsforhøret, eller nærmere om, hvad politiet mener, at den lille dreng er blevet udsat for.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip