Flyselskab nødlander tre gange på fire dage

Det er ingen hemmelighed, at Ryanair tyr til alle mulige kneb for at holde billetpriserne nede: Hvis man ikke selv printer boardingkortet, koster det 60 euro i gebyr. Flyene har kun ultrakort opholdstid i hver lufthavn og selskabet har stort set ingen kundeservice.

Desuden har det irske lavprisselskab pønset på at indføre ståpladser og betaling for toiletbesøg. Nu ser det desuden ud til, at Ryanair har skåret i budgettet til sikkerhedskontrollen af flyene.

For tredje gang på blot fire dage har en af selskabets maskiner været tvunget til at nødlande. Senest skete det i søndags.

Flyet, der var undervejs fra Beauvais i Nordfrankrig til Teneriffe, måtte på grund af ukendte tekniske problemer indlægge et ufrivilligt stop i Madrid. Efter tre timer blev fejlen dog fundet og flyet kunne fortsætte.

Lørdag var et andet af selskabets fly nødt til at nødlande i Barcelona, mens et tredje kom i vanskeligheder på Mallorca, hvor tre personer kom til skade under den uventede landing.

Det er dog langt fra alt. 26. juli i år udsendte tre af Ryanairs fly nødråbet 'mayday'. På grund af et uvejr var de nødt til at flyve en omvej over Valencia på deres rute til Madrid, og alle tre maskiners brændstofniveau nåede undervejs at falde til et kritisk minimum.

Bagefter kom det frem, at piloterne bliver presset til at tanke så lidt kerosin som muligt for at spare penge.
Ryanairs chef Michael O'Leary afviser alle beskyldninger om sjusk med sikkerheden.

Kilde: Bild.de

 

Dagens Gossip