Forældre bekymrede over flere skoletimer

Der skal bruges meget mere tid i klasselokalerne, hvis det står til regeringen.

I næste uge fremlægger de en ny skolereform, hvor der blandt andet vil blive lagt op til, at elverne skal bruge 50 timer mere om året på skolebænken.

Men det bekymrer forældrene, der frygter, at flere timer i skolen betyder, at eleverne går glip af vigtig tid i skolefritidsordninger

- Jeg synes, at det sender et signal om, at det kun er skolen, der er vigtig i forhold til børnenes læring, og at der ikke er noget uden om skolen, som også er væsentligt. Der synes vi jo i høj grad, at det, der sker i skolefritidsordningen, har en lige så stor værdi for børnene, siger Lars Klingenberg, der er formand i Forældrenes Landsforening (FOLA), til Newspaq

I foreningen Skole og Forældre er man også lidt forbeholden over for forslaget om flere skoletimer. I hvert fald hvis timerne bliver brugt på mere af det samme.

Der skal meget mere tanke bag en folkeskolereform, mener formand Mette Hagensen

- Det timetal. som bliver meldt ud, lyder meget voldsomt, hvis man udelukkende vil lave mere af det, man gør i forvejen. Så når der skal flere timer til, skal der også tænkes meget på rammerne og det indhold, man putter i de timer, siger hun til Newspaq.

Regeringen arbejder lige nu på en reform af folkeskolen.

 

Dagens Gossip