FTF: Finanslovsforslag er en lappeløsning

2.000 flere danskere kan næste år kalde sig offentligt ansatte, hvis alt går efter regeringens husholdningsbudget, som er blevet fremlagt tirsdag.

På listen over tiltag i regeringens finanslovsforslag er nemlig en samlet vækst i det offentlige forbrug på 0,5 procent i 2014, hvilket altså giver plads til op til 2000 flere ansatte.

Hos hovedorganisationen for størstedelen af de offentligt ansatte, FTF, får nyheden en blandet modtagelse.

- Umiddelbart ser det positivt ud i forhold til jobskabelse, men ud fra vores perspektiv kunne der godt skabes noget mere, for der presserende velfærdsopgaver, som hele tiden skal løses, siger formand, Bente Sorgenfrey, til Newspaq.

Hun peger på, at der de seneste år er forsvundet 30.000 job i netop det offentlige. Derfor så hun gerne, at regeringen havde grebet chancen til nu at sætte endnu stærkere ind for at vende den udvikling.

- Man lapper lidt med plads til 2.000 flere ansatte, men jeg tror at forventningen havde været, at der skulle komme lidt mere luft i budgettet, så man kunne ansætte nogle flere, siger hun.

Bente Sorgenfrey peger på, at de økonomiske vismænd i deres seneste rapport anbefalede en mere ekspansiv finanspolitik, og efterlyser derfor mere af det i det netop fremlagt finanslovsforslag.

Mens den offentlige sektor står til en vækst på en halv procent, står den private beskæftigelse til at vokse med 15.000 personer i 2014.

 

Dagens Gossip