Fuglsang: Jeg skal drikke mere

Indtagelse af den rette mængde væske er en yderst vigtig disciplin i cykelsport, ikke mindst når det ene bjerg efter det andet skal besejres.

Den disciplin mestrede danske Jakob Fuglsang ikke helt optimalt på Tour de Frances første bjergetape lørdag, men han får en ny chance, når endnu en stor etape i Pyrenæerne venter søndag.

- I sidste ende tror jeg, at jeg måske ikke fik drukket nok, men jeg er ret sikker på, at jeg ikke var den eneste, der havde det problem, siger Astana-kaptajnen før 9. etape.

Danskeren mistede efter eget udsagn lidt for meget tid på slutningen af lørdagens etape, efter at Skys Chris Froome satte speederen til på vej mod etapesejren og den gule førertrøje.

- Årsagen til, at jeg ikke kunne sidde med til sidst, var, at de kørte for stærkt for mig. Det skal ikke være en undskyldning, at jeg ikke fik drukket nok, men til sidst tabte jeg lidt unødvendig tid.

- Jeg tror, at jeg kunne have lavet et bedre resultat, hvis jeg havde drukket mere, men jeg drak, hvad jeg havde, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren er nummer 17 i det samlede klassement, hvor han håber at komme med i top-10, når løbet slutter.

- Jeg er stadig optimistisk og går efter det samme mål. En af grundene til, at jeg er bagefter, er, at jeg mistede næsten et minut i holdtidskørslen. Jeg tror, at mange af rytterne foran mig kommer til at betale prisen senere, siger Jakob Fuglsang.

Søndagens etape byder på flere hårde stigninger, inden det går nedad mod etapens afslutning.

- Jeg tror, det er muligt at forsøge noget. Hvis benene er gode, kunne det godt være, men nu må vi se. Det bliver en rigtig hård dag, specielt efter etapen i går. Det kan sagtens blive en dag, hvor det gælder overlevelse, siger danskeren.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip