Fyret Vestas-topchef sigtet for mandatsvig

Den tidligere koncernøkonomidirektør i Vestas, Henrik Nørremark, er blevet sigtet for mandatsvig af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - også kaldet Bagmandspolitiet.

Det bekræfter vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen over for Ekstra Bladet.

- Henrik Nørremark er blevet sigtet, og han kommer ind i denne uge for at blive afhørt.

- Sigtelsen relaterer sig til, at der er mistanke om, at Nørremark har handlet ud over sin bemyndigelse i forbindelse med et projekt kaldet Project Dragon, forklarer Henrik Helmer Steen til Ekstra Bladet.

Dermed mistænker politiet nu også Henrik Nørremark for at have kostet Vestas over 130 millioner kroner ved at have lavet to aftaler med den indiske samarbejdspartner RRB. Bagmandspolitiet har siden december efterforsket anmeldelsen om mandatsvig.

De to aftaler førte til, at Vestas i februar 2012 valgte at fyre Henrik Nørremark og samtidig annullerede hans fratrædelsesordning. Henrik Nørremark forlanger, at Vestas honorerer fratrædelsesordningen.

Ifølge Vestas eftergav Henrik Nørremark gæld for ca. 33 millioner kroner til den indiske partner, RBB, og investerede 108 millioner kroner i et potentielt projekt, uden at Vestas' administrerende direktør, Ditlev Engel, eller Vestas-bestyrelsen havde kendskab dertil.

I december overgav Vestas sagen til Bagmandspolitiet, og ifølge Vestas har undersøgelser gennemført af eksterne konsulenter og advokater frifundet både Ditlev Engel og bestyrelsen for at have haft kendskab til sagen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip