Holdlæge giver Riis et smil og smutter

Den belgiske læge Joost de Maeseneer har været tilknyttet Bjarne Riis' cykelhold siden 1998, men nu er det slut. Maeseneer skifter til Astana-mandskabet.

Det melder lægen ud samme dag, som Tyler Hamilton i Jyllands-Posten fortæller, at Maeseneer og holdets øvrige læger hjalp med at snyde i doping-øjemed ved at opfinde skader, der krævede behandling med forbudte stoffer, der virkede præstationsfremmende.

Maeseneer afviser de beskyldninger, og han siger, at han ikke skifter hold som følge af Hamiltons påstande.

- Jeg forlader holdet, men det blev besluttet for et par måneder siden, så det har ikke noget med historien at gøre.

- Jeg trænger til noget luftforandring, og det har intet at gøre med, hvad der sker lige nu. Jeg kunne sagtens stadig have arbejdet med Bjarne, siger Maeseneer til sporten.dk

Lægen rejser videre til Astana, men på vej væk efter de mange års samarbejde med Riis, understreger belgieren, at Bjarne Riis gennem årene har gjort det rigtige i kampen mod doping.

Når lægerne mistænkte en rytter med mistænkelige værdier - og det skete flere gange - gav de Bjarne Riis besked. Lægen er tilfreds med den danske holdejers ageren i de situationer.

- Bjarne tog altid den rigtige beslutning. Derfor fulgte vi nøje den rytter, der var tale om, og så var det selvfølgelig svært at fortsætte med rytteren i fremtiden, siger lægen til sporten.dk

 

 

Dagens Gossip