Holger K. afviser kritik efter smuglerdrab

Regeringen har de seneste døgn lagt ører til en heftig kritik af indsatsen for at komme narkosmugling til livs.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) understreger tirsdag, at man følger udviklingen på området for den organiserede narkokriminalitet nøje.

- Både Skat og jeg har fokus på at forbedre indsatsen, hvilket ledelsen også løbende arbejder med, udtaler Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

Ministerens udmelding kommer i kølvandet på sagen i Ålbæk, hvor dansk politi skød og dræbte en norsk narkosmugler.

Og tirsdag udtalte formand for Dansk Told og Skatteforbund, Jørn Rise, at regeringens nedprioritering af toldmyndighedernes ressourcer har gjort Danmark til et oplagt mål for indsmugling af narkotika.

Den kritik stiller Holger K. Nielsen sig uforstående over for.

- Der ydes i dag en stor indsats fra Skats side. Skat har på det operationelle plan et tæt og velfungerende samarbejde med politiet og andre myndigheder, udtaler Holger K. Nielsen.

- Derfor virker det helt ude af trit med virkeligheden at tale om, at indsatsen er nedprioriteret.

Ministeren fortæller, at Skat blandt andet har professionaliseret den operationelle indsats samtidig med, at kontrollen af narkotikaindsmugling er blevet bedre ved hjælp af risikoanalyser.

Holger K. Nielsen henviser til smuglersagen i Ålbæk som et eksempel på, at kampen mod indsmugling bærer frugt.

- Det er med stor tilfredshed, at jeg konstaterer, at politiet har standset et stort smugleriforsøg af narkotika. Vi skal gøre og gør i dag alt, hvad vi kan for at begrænse den ulovlige indsmugling af narkotika til Danmark

- Derfor kan jeg heller ikke genkende told- og skatteformandens udlægning, når han kritiserer regeringen for at mangle fokus på narkotikabekæmpelse, siger skatteministeren.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip