Indisk voldtægtssag for hurtig proces

Fem mænd, som er anklaget for en gruppevoldtægt af en nu afdød medicinstuderende om bord på en bus i New Delhi, står lørdag for at blive overført til en særlig retssal med hurtig sagsbehandling.

Myndighederne rejste torsdag formelt tiltale mod de fem mistænkte voldsmænd. Blandt de fem mænd, som tiltales for voldtægt, drab og bortførelse, er det en 35-årig, som udpeges som den centrale figur.

En sjette anklaget, der er under 18 år, vil blive retsforfulgt ved en særlig domstol på grund af sin alder.

En distriktsdomstol skal lørdag holde sin anden høring i sagen og ventes at overføre de fem tiltalte mænd til en domstol, der gennemfører retssager særlig hurtigt.

Et stort opbud af politi er til stede ved retsbygningen, men det er uklart, hvornår de mistænkte vil blive fremstillet i en retssal sammen for første gang.

Forud for retsmødet har kæresten til den 23-årige kvinde, der døde af sine kvæstelser 13 dage efter gruppevoldtægten, givet sit første tv-interview om overfaldet.

Parret havde 16. december været i biografen og set filmen "Life of Pi" i et forretningscenter i en velhavende bydel og svært ved at finde transport hjem bagefter. De fik tilbudt et lift af de fem mænd.

- Jeg var ikke glad ved at gå ind i bussen, men min kæreste var sent på den, så vi steg ind. Det var den største fejltagelse, som jeg har begået. Alt var ude af kontrol med det samme, siger han og tilføjer:

- Mændene kom med sjofle tilråb med det samme og låste dørene. Kort efter stoppede de bussen.

- De slog mig med en stok, og trak min ven op til førersædet, hvor hun blev voldtaget af mændene, blandt andet med et jernrør, der smadrede flere af hendes indre organer.

Hendes kæreste brækkede et ben og fik flere andre skader. Derpå blev parret smidt af bussen og lå på gaden i 45 minutter, inden politiet ankom.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip