Jobboom udsat - 11.000 private job forsvinder

Landets mange ledige må leve i uvished i endnu en rum tid.

Et jobboom er nemlig ikke på trapperne, hvis man skal tro en analyse fra den røde tænketank, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Tænketanken anslår, at 11.000 private job vil forsvinde i 2013. Især servicesektoren vil bløde. 8.000 job vil forsvinde herfra, mens industrien mister 4.000 job.

Kun i byggesektoren er der håb - godt hjulpet af den genindførte boligjobordning. Her ventes 1.000 nye ansigter at få job i 2013.

- Vækstplan.dk holder hånden under byggeriet og skaber en reel fremgang. Det er de fremrykkede offentlige investeringer, boligjobordningen og så det, at Landbyggefonden har fået lov at tage hul på opsparede midler, der har effekt, siger senioranalytiker i AE, Erik Bjørsted, til Newspaq.

Det er danskernes lave forbrug og manglende investeringer fra virksomhedernes side, der er den helt store skurk ifølge den nye arbejdsmarkedsprognose fra AE.

- 75 procent af vores beskæftigelsen herhjemme er knyttet op på det, vi kalder den indenlandske efterspørgsel altså forbrug og investeringer. Så det gør ondt, når den danske efterspørgsel ligger så underdrejet, som den gør, siger Erik Bjørsted.

Først næste år ventes en vending på jobmarkedet.

Beskæftigelsen inden for industri, byggeri og service forventes i 2014 at vokse med knap 3.000 personer.

Først i 2015 bliver der for alvor noget at klappe af for landets arbejdsløse. Her ventes beskæftigelsen inden for de tre private hovederhverv at vokse med 13.000 personer.

 

Dagens Gossip