Kendt SFer vil være borgmester i Nordjylland

Pernille Vigsø Bagge, SF's tidligere gruppeformand, vil være borgmester i Vesthimmerland.

For når SF i Vesthimmerland 21. januar skal finde kandidater til kommunalvalget i november, stiller Pernille Vigsø Bagge sig til rådighed som spidskandidat, skriver DR Nordjylland.

- Det er vigtigt, at vi stiller med et stærkt hold i SF. Derfor stiller jeg mig til rådighed. Og heldigvis har jeg en bestyrelse, som også synes, at det er en god idé, lyder det fra politikeren.

Pernille Vigsø Bagge forlader Folketinget senest ved næste valg, men hun er bestemt ikke træt af politik.

Derfor sagde hun ja til at repræsentere partiet lokalt - også fordi de to nuværende SF-byrådsmedlemmer, Berit Byg og Inger Lynge, ikke genopstiller.

- Jeg mener, at jeg med min erfaring og min indstilling kan gøre en forskel. Og så har jeg jo mit hjerte her i Vesthimmerland, hvor jeg lever og bor. Derfor vil jeg gerne investere min politiske kapital her lokalt, siger Pernille Vigsø Bagge.

Mandaterne skal ved det kommende valg falde meget anderledes end normalt, hvis det skal lykkes for Pernille Vigsø Bagge både at blive tungen på vægtskålen og til sidst selv ende med borgmesterkæden om halsen, skriver DR Nordjylland.

- Jamen, jeg ville slet ikke gide at gøre en indsats, hvis ikke jeg troede på muligheden. Vi skal have så meget SF-politik igennem som muligt, og det lykkes bedst, hvis vi også har en borgmesterpost. Så det går vi benhårdt efter, siger hun.

Skulle borgmesterposten glippe overvejer Pernille Vigsø Bagge at ernære sig som præst.

Pernille Vigsø Bagge er 38 år. Hun har siddet i Folketinget i knap otte år. Fra 2002 til 2005 var hun medlem af kommunalbestyrelsen i den gamle Løgstør Kommune.

Kilde: DR Nordjylland

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip