Land aviser fed immigrant

En overvægtig mand fra Sydafrika er for fed til at opholde sig i New Zealand, selv om han har smidt 30 kilo, siden han flyttede til landet for seks år siden.

Albert Buitenhuis, som nu vejer 130 kilo, og hans kone Marthie, står til at blive udvist efter at have fået afvist en ansøgning om arbejdstilladelse.

Immigrationsmyndighederne begrunder afslaget med, den overvægtige mand kan blive en belastning for sundhedsvæsnet, fordi hans helbredstilstand ikke er acceptabel.

Da parret i 2006 ankom til Christchurch på den sydlige af New Zealands to hovedøer, vejede Albert Buitenhuis 160 kilo, og siden har han hvert år fået fornyet sin arbejdstilladelse.

- Vi ansøgte år efter år, og der var aldrig problemer. De nævnte aldrig Alberts vægt eller hans helbred, og dengang var han endda langt kraftigere, siger Marthie Buitenhus til avisen The Press.

- Det er skæbnens ironi, at i øjeblikket vejer han mindre, end da vi først ankom til New Zealand, siger hun.

En talsmand for immigrationsmyndighederne forklarer afvisningen med, at Albert Buitenhuis på grund af sin overvægt har en meget høj risiko for at få diabetes eller blive ramt af hjerteproblemer.

- Det er vigtigt, at alle immigranter har et acceptabelt helbred for at holde udgifter og presset på New Zealands sundhedsvæsen nede, siger han.

New Zealand er ifølge OECD den tredjemest overvægtige nation i den industrialiserede verden efter USA og Mexico.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip