Manglede forsikring: Millionregning venter KB-Hallens ejere

Da KB-Hallen brændte i september 2011, havde Kjøbenhavns Boldklub (KB) endnu ikke fået tegnet en ny forsikring på bygningen, som tog højde for, at hallen var blevet fredet fire måneder før, skriver Politiken.

Derfor har KB kun fået udbetalt de godt 80 millioner kroner, som det vil koste at opføre en ny og moderne hal, af forsikringsselskabet.

Og klubbens bestyrelsesformand vurderer over for avisen, at det vil koste i omegnen af 250 millioner kroner at genopbygge hallen på en måde, så fredningsværdierne bevares.

- Det ulykkelige er, at hallen brænder på et tidspunkt, hvor vi ikke er opmærksomme på, at man skal ændre forsikringsbetingelserne, når bygningen er fredet. Jeg var faktisk ikke klar over, at man selv skulle henvende sig til sit forsikringsselskab.

- Så vi har kun fået den sædvanlige godtgørelse til at genopføre en tilsvarende bygning i tidens materialer, siger KB's bestyrelsesformand, Niels-Christian Holmstrøm, til Politiken.

Problemet er, at det kun er en tredjedel af, hvad det vil koste at renovere KB-Hallen, så fredningsværdierne bevares.

En fredning af en bygning "kommer ikke som en overraskelse for ejeren", fortæller områdedirektør i Kulturstyrelsen, Poul Bache.

Beslutningen om en fredning bliver taget efter en høringsprocedure, hvor også ejeren har mulighed for at gøre indsigelser.

- Det bør nok heller ikke komme som en overraskelse, at bygningen skal forsikres på en ny måde, men det er også ganske usædvanligt uheldigt, at bygningen brænder, så kort tid efter, at fredningen er sket, siger han til Politiken.

Kulturstyrelsen mener - blandt andet på baggrund af forsikringsforholdene - at fredningen bør ophæves. Men Det Særlige Bygningssyn, der er statens rådgiver i sager om bygningsfredning, mener, at KB-Hallen skal bevare sin status som fredet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip