Morten Stig: Danmark skal vinde EM i 2014

Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund (DHF) Morten Stig Christensen mener forud for VM i Spanien, at det danske hold ser overraskende stærkt ud i angrebet, mens det halter i forsvaret.

Derfor er landstræner Ulrik Wilbeks målsætning om en semifinale for Danmark ambitiøst nok ifølge Morten Stig Christensen.

- Jeg tror ikke, der er noget strategisk eller taktisk fra Ulriks side omkring det her. Det er en realistisk vurdering af, hvor han mener, vi er henne nu, siger Morten Stig Christensen.

DHF-bossen satser på, at holdet kan toppe ved EM på dansk grund om et år.

- Nu er det Ulrik, der har den faglige ekspertise, men jeg er meget fortrøstningsfuld, og jeg synes, det ser enormt spændende ud.

- Vi vil gerne gå hele vejen til semifinalerne og se, hvad det ellers kan føre til ved VM. Men vores store mål er stadigvæk EM på hjemmebane i 2014, siger han.

Morten Stig Christensen peger på, at Danmark kan se frem til otte hjemmekampe, hvis holdet når helt frem til EM-finalen om et år.

- Prøv at forstil dig et drømmescenario, at vi kunne gå til en semifinale ved EM. For hvis vi gør det, får vi også en finalekamp enten om bronze eller guld. Og det vil sige otte kampe på fyldte arenaer.

- Det er ualmindeligt vigtigt for os, at vi kan få tingene til at klikke på hjemmebane, påpeger Morten Stig Christensen.

- Det er drømmescenariet for mig. Kan vi tage til Spanien og spille noget ordentlig bold og så lægge noget til det her hold, så er jeg godt tilfreds. Og er det en semifinale, så er det fantastisk.

- Men ved VM er det et system, hvor man spiller knockout-kampe, og så er vi afhængig af, hvilken modstander vi får i for eksempel en kvartfinale, siger han.

Danmark møder i holdets første VM-kamp Qatar. Kampen spilles lørdag klokken 20.15.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip