Ny undersøgelse: Ældre laver flere status-opdateringer på Facebook end unge

"I dag besøgte jeg mit dejlige barnebarn, Emma". "Sidste dag på job, velkommen efterløn".

Ældre stormer ind på Facebook og har ømme fingre af at trykke på "status-knappen".

Faktisk er 60+erne den gruppe, der oftest laver en Facebook-opdatering. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Newspaq.

Blandt de 60 til 65-årige laver hele 22 procent en status-opdatering mindst én gang om dagen. Til sammenligning gælder det kun 15 procent af de unge mellem 18 og 29 år.

Inger Marie Vennize, der underviser i sociale medier og arbejder som journalist på Radio 24syv, bekræfter, at de ældre er vilde med Facebook. De bruger den bare på den anden måde end de unge.

- De unge er meget på chatten og lægger private, ofte kiksede, billeder, ud. Der er de ældre ikke nået til endnu. De synes ikke, at hele verden behøver at kende til deres privatliv. De vil bare gerne kommunikere med børn og børnebørn og deltage i en debat og være med på noderne, siger hun til Newspaq.

Facebook-redaktør i Ældre Sagen, Signe Bisbjerg, har også oplevet stor begejstring for det sociale medie blandt de 55+.

- Facebook gør, at man hjemme fra sin egen stue kan være en del af et større fællesskab. Man kan så og sige være den interessante og underholdende gæst ved et middagsselskab og dele noget med sit netværk. Samtidig er det en skrøne, at ældre over en kam er bange for computere og internet. Mange har brugt det i deres arbejde i årevis, siger hun til Newspaq.

Ifølge Signe Bisbjerg bruger seniorerne også Facebook til at holde sig orienteret inden for forskellige områder.

- De kan godt lide at abonnere på lokalavisen og sportsforeningen på en uforpligtende måde. Samtidig kan man lige profilere sig ved at sige, at jeg kan godt lide økologi eller støtter Læger uden grænser.

I Ældre Sagen bruger man bevidst Facebook til at komme i debat med medlemmerne og samtidig bringe nyheder. Organisationen har 3.000 venner og er blevet "liked" af 15.000 mennesker.

- Facebook kan noget, som de øvrige medier ikke kan, og jeg kan godt genkende, at gruppen over 55+ er meget aktive. Når vi poster noget, får vi at vide, hvad de mener, siger Signe Bisbjerg.

Modne danskere over 60 år har i følge undersøgelsen et enten-eller forhold til Facebook. Mens knap hver fjerde dagligt skriver en status-opdatering, har en anden fjerdedel slet ikke en profil. Det gælder kun fire procent af de unge under 30 år.

Ser man på alle danskere, svarer 8 ud af til 10, at de har en profil på Facebook. Hver 10. bruger kun Facebook til at læse om andre og trykker aldrig på status-knappen. Hver 5. gør det et par gange om året. Det mest udbredte er at skrive en opdatering et par gange om måneder. Det gør hver 3.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip