Penge til fattige børn blev brugt på busser

Penge fra en fond, der skulle bruges på at hjælpe underernærede børn i Indien, er i stedet blevet brugt til vedligeholdelse af det offentlige transportsystem.

En rapport, der blev fremlagt fredag, afslører, hvordan millioner af dollar, der var øremærket til at hjælpe fattige børn i delstaten Maharashtra, blandt andet er blevet brugt på at reparere busser.

Fonden, der går under navnet Child Nutrition Surcharge, blev etableret for 16 år siden med det formål at indsamle en lille procentdel af prisen på busbilletter i delstatens større byer, hvor tusindvis af indiske børn hvert år dør af underernæring.

Embedsmænd, der er ansat i det offentlige transportsystem, siger imidlertid, at pengene ikke er blevet overført til den indiske statskasse, fordi de i stedet er blevet brugt på at holde busserne ved lige.

- Hele transportsystemet lider enorme tab, og derfor kan vi ikke give indtjeningen fra de ernæringsskatter, vi indsamler, til regeringen, forklarer Ravindra Pardesi, som er talsmand for det offentlige trafikselskab i byen Pune.

- Hvis vi havde deponeret pengene, ville regeringen have givet os 2,5 procent i provision. Men det er vi ikke i stand til på grund af de store tab, vi lider, siger talsmanden til den indiske tv-station NDTV.

Siden 1997 er der alene i Pune indsamlet 10 millioner dollar fra buspassagerer. Mindre end en million dollar er imidlertid havnet i fonden, hvilket har skabt vrede blandt lokale velgørenhedsorganisationer.

Millionbyen Mumbai skylder fonden ni millioner dollar, mens der kan være tale om endnu større beløb fra andre byer i delstaten, vurderer rapporten.

Varsha Gaikwad, som er minister i Maharashtra med ansvar for børn og kvinders udvikling, siger, at hun ikke har haft kendskab til fondens eksistens.

Hun sætter nu en undersøgelse i gang, der kan kaste lys over sagen.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip