Post Danmark lukker alle landets posthuse

Tiden er rendt fra de traditionelle posthuse. Om få år vil alle danskere skulle ordne deres post-sager i det lokale supermarked - uanset byens størrelse.

Det fortæller Jørgen Fischer, chef for Posthuse i Post Danmark til DAGBLADET Roskilde.

- Efter vi har omdannet posthusene til postbutikker i byerne på landet er turen nu kommet til de største byer, siger han.

I de seneste dage er posthuse i større byer som Køge og Holbæk lukket. Ligesom de tidligere er blevet i Slagelse, Næstved og Vordingborg.

I byer som Roskilde, Sorø og Ringsted er der stadig "rigtige" posthuse i stedet for postbutikker. Spørgsmålet er dog hvor længe, indrømmer Jørgen Fischer.

- Vi har ingen aktuelle planer. Men vi ser da hele tiden på, om vi skal ændre på tingene, siger postchefen.

Når posthuset lukker, handler det ganske enkelt om, at der ikke længere er økonomi i at holde det åbent. Men det skal borgerne ikke være kede af, mener posthus-chefen.

Vi lukker aldrig et posthus, uden at det genåbner som postbutik i et supermarked. Og der er åbningstiderne som regel længere end på posthuset. Desuden kan man mange steder hente pakker om søndagen, siger Jørgen Fischer.

Også supermarkederne er glade for at få postbutikkerne inden døre:

- Vi kan godt mærke, at der kommer en kundestrøm, der henter pakker og betaler girokort. Det er sådan, at vi har lagt postbutikken inde i butikken, så kunderne skal igennem kassen på vej ind og ud. Det er smart, fortæller Niels Olsen, brugsuddeler i Dagli'Brugsen i Borre på Møn.

 

 

Dagens Gossip