Rejsehold skal kulegrave højresvingsulykker

Da en 20-årig kvinde lørdag blev ramt af en bus og dræbt på stedet i en højresvingsulykke på Store Kongensgade i København, var det syvende gang i år.

Det er over dobbelt så mange som i hele 2012, da tre personer mistede livet i højresvingsulykker, og nu nedsætter justitsminister Morten Bødskov (S) og transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) et rejsehold for at styrke indsatsen.

- Ingen kan fjerne den smerte og det tab, som de pårørende står tilbage med. Men vi kan - og skal - undersøge, hvad der er muligt at gøre for at modvirke disse forfærdelige ulykker i fremtiden, siger Morten Bødskov i en pressemeddelelse.

Læs også: 20-årig kvinde dræbt i højresvingsulykke i København

Ministrene beder medarbejdere fra de to ministerier om hurtigt at undersøge erfaringerne fra lande som Holland, Sverige og Tyskland, hvor de skal afdække ny viden og finde gode idéer, som kan bruges herhjemme.

- Som der også er flere dedikerede borgere, der har foreslået mig, så er det oplagt også at se ud over Danmarks grænser for at lære af andres erfaringer, siger Pia Olsen Dyhr.

Holdet skal bestå af eksperter fra Rigspolitiet, Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen og Justitsministeriet. Resultaterne af undersøgelserne forventes klar straks i det nye år, så de kan danne grundlag for regeringens tiltag på området.

Justitsministeren nævner både trafikregulering og obligatoriske stop ved højresving, som mulige løsninger.

Højresvingsulykker: 2013 er et blodigt år

- Jeg har allerede nedsat en taskforce i regi af Vejdirektoratet og Trafikstyrelsen, som er ved at udarbejde et oplæg til, hvad vi kan gøre mod højresvingsulykker på lang og kort sigt, lyder det fra transportministeren.

Transportministeren holder 22. oktober et møde med blandt andet cyklisterne, lastbilchaufførerne og bilejerne, hvor parterne skal drøfte løsninger på de mange højresvingsulykker.

Mødet og den nedsatte taskforce skal bidrage til det overordnede rejsehold, der skal komme med forslag til løsninger i starten af det nye år.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip