S og SF: Borgmester misbrugte kommunens konto

De politiske slåskampe i Fredericia fortsætter med uformindsket styrke, efter at byens borgmester, Venstre-manden Thomas Banke, fredag gik på sygeorlov efter et ekstraordinært møde i kommunens økonomiudvalg.

På mødet skulle Socialdemokraternes ønske om aktindsigt i borgmesterens embedsførelse behandles, erfarede Fredericia Dagblad.

På baggrund af aktindsigten melder Socialdemokraterne og SF i kommunen nu ud, at Thomas Banke har misbrugt kommunens kontokort, skriver DR Trekanten.

- Vi har modtaget aktindsigt i borgmesterens kørselsregnskaber og hans brug af kommunalt kontokort, og vi kan konstatere, at der har været stort rod og mange private træk på kontokortet, hvilket er helt uacceptabelt, skriver de to partier ifølge DR Trekanten.

For et par uger siden erkendte Thomas Banke, at han har brugt store mængder smertestillende morfin i forbindelse med en langvarig tandbehandling.

Han lovede at gå i gang med en nedtrapning, og blev dengang opfordret til at tage sygeorlov.

Borgmester Thomas Banke havde fredag ifølge Vejle Amts Folkeblad ingen kommentarer til dagens møde, men konstaterede i en pressemeddelelse, at han efter måneders debat om sine mødemæssige aktiviteter, ønskede at trække stikket ud og sygemelde sig.

- Jeg selv og mine nærmeste har været udsat for et så hårdt pres, at jeg ikke længere ser mig i stand til fuldt ud at fokusere på borgmestergerningen i den kommende tid, skrev han ifølge Vejle Amts Folkeblad..

S og SF ønsker at fortsætte undersøgelsen af borgmesterens embedsførelse, og DR Trekanten oplyser, at borgmesteren på et tidspunkt i august var meget tæt på at komme under administration.

- S og SF afviser pure, at borgmesteren har været presset af os til at tage orlov. Vi har stillet helt relevante og rimelige spørgsmål vedrørende hans embedsførelse.

- Disse spørgsmål har ført til afdækning af hans manglende varetagelse af sine tillidsposter. Når borgmester Thomas Banke føler sig presset, er det derfor af hans egne forsømmelser og af Venstres manglende indgriben, lyder det fra partierne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip