S-ordfører blåstempler gaver for få sygedage

Så længe, det er aftalt mellem arbejdsmarkedets parter, er det helt i orden, at belønne medarbejdere med få sygedage.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen på baggrund af tiltaget i Aarhus Kommune, hvor medarbejdere og teams får kontante belønninger for at holde sig raske.

- Hvis det er forhandlet på plads og aftalt mellem arbejdsmarkedets parter, og tillidsmanden er inde over, så har jeg ikke noget imod det. Så kan de aftale, hvad de vil rundt omkring på arbejdsmarkedet, siger han til Newspaq.

Han påpeger, at belønninger ikke bør træde i stedet for forbedringer af arbejdsmiljøet, som er med til at sikre, at de ansatte har færre sygedage.

For at nedbringe det høje sygefravær blandt sundheds- og omsorgspersonalet i Aarhus Kommune får raske medarbejdere efter hvert kvartal tilbudt gaver som Skagen-ure, designerskåle eller termokander.

Det fortæller områdechef Jonna Majcher i dag til Jyllands-Posten. Men hos Konservative er arbejdsmarkedsordfører Benedikte Kiær skeptisk over for metoden.

- Det virker lidt bagvendt, at man i en tid, hvor det er rigtig svært at få arbejde, at man skal til at belønne folk for at gå på arbejde om morgenen, siger hun til Newspaq.

Samtidig mister medarbejdere, der allerede har haft for mange sygedage til at få gaver, incitament til at gå på arbejde, påpeger hun.

Hos fagforbundet FOA, der organiserer de sosu-medarbejdere, som arbejder under ordningen i Aarhus Kommune, finder formand Dennis Kristensen tiltaget for usympatisk.

Han frygter, at tiltaget vil "kriminalisere" de syge.

- Ledelsen straffer de syge frem for at tage hånd om dem. Sygefravær er en lovlig fraværsårsag, så det er stærkt kritisabelt, at offentlige arbejdsgivere på den måde forskelsbehandler, siger han til Jyllands-Posten.

 

 

Dagens Gossip