Sandy-ofre får 280 milliarder kroner

Ofrene for superstormen Sandy, der smadrede tusindvis af boliger i den nordøstlige del af USA i slutningen af oktober sidste år, får nu langt om længe yderligere økonomisk hjælp fra den føderale regering.

Repræsentanternes Hus har natten til onsdag dansk tid godkendt et forslag om at yde 50,4 milliarder dollar i nødhjælp. Det svarer til knap 282 milliarder kroner.

Et beløb på 17 milliarder dollar stilles omgående til rådighed. Primært til de tre hårdest ramte delstater, New York, New Jersey og Connecticut. De øvrige godt 33 milliarder dollar er øremærket til genopbygning af blandt andet den infrastruktur, som stormen ødelagde.

Uvejret Sandy dræbte mere end 100 mennesker langs den amerikanske østkyst. Alene i millionbyen New York City blev 41 dræbt.

Det er anden gang, at Repræsentanternes Hus giver grønt lys for hjælp til ofrene. Efter en del nølen godkendte lovgiverne den 4. januar et mindre beløb på 9,7 milliarder dollar.

Formanden for Repræsentanternes Hus, republikaneren John Boehner, blev i den forbindelse kraftigt kritiseret i sit eget bagland, da han fik aflyst en planlagt afstemning om at give grønt lys for hele hjælpepakken.

Stormen afbrød strømmen til over fem millioner mennesker på det amerikanske østkyst. Tusindvis måtte vente flere uger på, at strømforsyningen blev genetableret. Sandy anses for at være en af de økonomisk dyreste naturkatastrofer i USA's historie.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip