Skattedirektør: De ville svine Thorning til

Skatteministeriets top med daværende departementschef Peter Loft i spidsen ville bruge skattesagen til tilsvining af statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Så direkte lyder det nu fra direktør i Skat København, Erling Andersen, der tirsdag vidner for Skattesagskommissionen.

Det var Erling Andersen, der var chef for de sagsbehandlere, der undersøgte Helle Thorning-Schmidt - og især hendes mand, Stephen Kinnocks - skatteindbetalinger.

- Det her handler ikke om at få præciseret en skatteafgørelse, det handler om tilsvining af Thorning, siger Erling Andersen.

Det sker med henvisning til de efterhånden berømte "fire linjer", som departementschef Peter Loft ville have tilføjet til Kinnocks skatteafgørelse.

De fire linjer er en formulering om, at skatteafgørelsen bestyrkes af de "den måde, din og din families dagligdag er indrettet på og jeres familiemæssige forhold".

Erling Andersen mener, at ministeriet forsøgte at formuleringen med i afgørelsen for at henlede pressens opmærksomhed på rygtet om, at Kinnock skulle være homo- eller biseksuel.

- Det kan godt være, at man ikke kan få Kinnock gjort skattepligtig, men man kan i hvert fald sætte Arnfeldt (spindoktor Peter Arnfeldt, red.) til at kontakte en af de herrer bag mig (pressen red.), og sige de skal spørge ind til den formulering, siger Erling Andersen, og tilføjer:

- Det vil jeg ikke være med til. At en skatteafgørelse skal bruges til tilsvining af Thorning.

Erling Andersen fortæller også, at sagsbehandlerne allerede i begyndelsen af september 2010 fik en "byge" af spørgsmål om alle mulige aspekter af Stephen Kinnocks og Helle Thorning-Schmidts skattesag fra Peter Loft.

- Vi er ret overbeviste om, at Peter (Loft, red.) ikke af egen drift udviser så stor interesse. Vi tror, at nogen beder ham være aktiv, siger Erling Andersen.

Spørgsmålene fik Skat København til at gøre sig ekstra umage for at undgå fejl i sagen.

- Jeg lægger yderligere pres på sagsbehandlerne, siger Erling Andersen.

Skat København bad blandt andet om udskrifter fra Thornings private konti for at tjekke, om hun for eksempel havde betalt en middag for to i perioder, hvor Stephen Kinnock har sagt han var i udlandet, fortæller Erling Andersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip