Socialdemokraterne: Kurser får ledige i job

Der er grund til at glæde sig over, at langt de fleste langtidsledige tager imod et tilbud om uddannelse i forbindelse med regeringens Akutpakke 3. Sådan lyder det fra Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen.

- Jeg vil glæde mig over, at otte ud af ti tager imod tilbuddet og så fokusere på, hvordan vi får resten med. Det må vi tage en dialog om med alle parter, siger Leif Lahn Jensen.

- Det eneste, vi er optaget af, er at få alle de her mennesker i gang med en uddannelse, så alle parter er i gang, når vi får brug for hænderne igen efter krisen, tilføjer han.

Når akutlediges dagpengeperiode udløber, kan de vælge at deltage i et kortere eller længere uddannelsesforløb og dermed sikre sig en særlig uddannelsesydelse svarende til kontanthjælp i op til seks måneder.

Det takker otte ud af 10 ledige ja til ifølge en rundringning foretaget af Ugebrevet A4 blandt 12 danske jobcentre, mens næsten hver femte altså takker nej.

Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen forstår godt, at hver femte siger nej til uddannelse - det er fordi de har indset, at det ikke nytter, siger han til DR Nyheder. Han mener, at ordningen er spild af penge.

- Her er tale om en reform, der holder folk ude af arbejdsmarkedet i længere tid. Politikere kan godt lide at sige, at uddannelse er vejen frem, men det virker bare ikke, og det er spild af ressourcer, siger han.

Men det passer ikke, mener Leif Lahn Jensen.

- Joachim B. Olsen ved åbenbart ikke, hvad han snakker om, siger han.

Som eksempel nævner Leif Lahn Jensen de AMU-kurser, som den borgerlige regering i sin tid skar ned på.

- Her kunne man for eksempel få ekstra svejsebeviser eller få stort kørekort, hvis man ikke kunne være tømrer længere eller noget andet. Det gjorde faktisk, at mange kunne skifte job eller kunne komme videre, siger han.

- Joachim B. Olsen må ud og researche lidt mere blandt virksomhederne, hvor han tilsyneladende ikke har været ret meget.

- Mange af mine tidligere kolleger på Aarhus Havn og mange af de mennesker, jeg har talt med, mener rent faktisk, at det her giver dem bedre muligheder, siger Leif Lahn Jensen.

Når omkring 23.000 ledige mister retten til dagpenge i første halvår af 2013, vurderer Beskæftigelsesministeriet, at godt 20.000 personer godkendes til enten uddannelsesordningen eller kontanthjælp.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip