Star Tour aflyser 2.000 rejser til Egypten

Fortsat uro i Egypten får rejseselskabet Star Tour til at aflyse samtlige rejser til Egypten i resten af 2013.

Dermed må omkring 2.000 danskere genåbne feriekufferterne og pakke snorklen og badebukserne væk igen.

- For at sikre at vores kunder kan komme på ferie, vælger vi nu at indstille Egypten som feriemål og lade primært Tenerife tage over, foreløbigt indtil januar, meddeler salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Udenrigsministeriet har ikke ændret rejsevejledningen for Egypten, der de seneste uger har været præget af voldsom opstand og massedemonstrationer.

Så de kommende dage kontakter Star Tour de 2.000 danskere, der har bestilt rejse til det uroplagede land, for at tilbyde dem andre feriemål eller pengene retur.

- Vi håber, at de kommende måneder vil bringe klarhed, ro og fred igen, så vi kan åbne for rejser til januar som planlagt. Det kræver selvfølgelig også en ændret rejsevejledning fra Udenrigsministeriet, siger Stig Elling.

Selskabet regner med, at Tenerife, Madeira, Kap Verde, de øvrige Kanarieøer og Dubai kommer til at fungere som stedfortrædere for Egypten i de kommende efterårs- og vintermåneder.

Mens den demokratisk folkevalgte præsident Mohamed Mursier er sendt i fængsel er den mangeårige diktator Hosni Mubarak blevet løsladt og placeret i husarrest.

Mubaraks retssag er udskudt til den 14. september, og ligeledes er sagen mod Mubaraks sønner og sikkerhedschefer udskudt.

Hosni Mubarak er anklaget for medskyld i, at flere hundrede demonstranter blev dræbt, da et folkeligt oprør i 2011 førte til, at han efter årtier ved magten blev væltet fra sin post som præsident.

I de seneste uger har mere end 1000 egyptere mistet livet i de voldsomme kampe mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip