Thorning har roser til Løkke

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er åben over for Lars Løkke Rasmussens (V) forslag om et byrdestop for afgifter på danske virksomheder.

Ifølge statsministeren flugter det meget godt med regeringens tanker på området. Thorning vil dog ikke garantere, at der ikke kommer øgede afgifter på erhvervslivet frem til næste valg, som Løkke lægger op til:

- Vi garanterer ikke noget. Vi har sagt, at vi ikke ønsker at hæve skatter og afgifter, det er ikke det, vi har brug for i Danmark nu. Men jeg tror ikke, at der er behov for garantier, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun varsler ligesom oppositionens leder, at der formentlig vil komme afgiftslempelser for virksomhederne i regeringens kommende konkurrenceevnepakke.

- Hele den øvelse, hvor vi kigger på konkurrenceevnen, handler jo netop om at se på, om der er nogle skatter eller afgifter, vi kan få sænket. Så det er det, vi har fokus på.

Selvom Thorning ikke vil give en garanti mod nye afgiftsstigninger, så siger hun:

- Jeg har gennem lang tid sagt, at vi ikke har nogle planer overhovedet om at hæve eller opfinde nye skatter og afgifter til virksomhederne. Det er også det billede, der kommer frem i dag.

- Så hvis det er Venstres indgang til alt det her, er det en god ting, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Dermed rækker hun hånden ud mod Venstre, som kan give regeringen flertal for pakken:

- Jeg tager det som et positivt udsagn fra Lars Løkke, at han også er optaget af det. Derfor må vi komme i gang med det her i fællesskab og løse de udfordringer, Danmark står over for.

Fordi konkurrenceevnen er forringet knap 20 procent over de seneste 10 år, er det et emne, der skal tages hånd om, mener statsministeren:

- Det er noget, regeringen bør håndtere og tage ansvar for. Og det er det, vi er i gang med nu. Vi er optaget af at se på skatter og afgifter, fordi det er en stor del af Danmarks konkurrenceevne. Derfor har jeg sat dette arbejde i gang, siger Thorning.

Hun langer samtidig ud efter Løkke for selv at have været med til at forringe de danske virksomheders konkurrenceevne:

- Venstre fører jo i forhold til at finde på nye skatter og afgifter, hvis man sammenligner med Løkkes tid i regering. Noget af det, vi har gjort, er at afskaffe de skatter og afgifter, den borgerlige regering fandt på.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip