Tv-stjerne sexmisbrugte otteårige børn

Den afdøde pædofile BBC-studievært Jimmy Savile begik seksuelle overgreb på børn helt ned til otte år, og han var konstant ude efter nye ofre - også på hospitaler og endda på et hospice, skriver det britiske politi i en ny rapport.

Politi og børneværn siger, at studieværten benyttede sig af sin stjernestatus og kunne begå overgreb for næsen af alle, men at han kunne være blevet retsforfulgt.

Sexovergrebene fandt sted fra 1955 til 2009, og der var "overvejende tale om opportunistiske sexoverfald, hvoraf mange fandt sted i situationer manipuleret af Savile.

- Men i visse tilfælde fandt der en planlægning sted, hedder det.

I alt har omkring 450 personer har stået frem med vidneudsagn mod den afdøde studievært.

Politiet har kortlagt 214 af Saviles lovovertrædelser forskellige steder i landet - heraf 34 voldtægter. Gerningsstederne omfatter 13 hospitaler og et hospice, hvor han forgreb sig på en teenager, der var på besøg.

Over 80 procent af ofrene var børn eller unge. 82 procent af dem, der siger, at de blev misbrugt, var piger.

- Der er ingen fortilfælde i Storbritannien med et så stort antal beskyldninger om sexmisbrug rettet mod en enkelt person, hedder det.

BBC, der har været blandt verdens mest respekterede organisationer, er blevet rystet af de mange afsløringer.

Savile var i en årrække programleder for de populære tv-shows "Top of the Pops" og "Jim'll Fix It". Han døde i 2011 som 84-årig.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip