Ud med danskere og ind med østarbejderne

De brancher, der under krisen har ansat flest østarbejdere, er samtidig nogle af de brancher, der har fyret flest danskere.

Det afslører de seneste tal fra Danmarks Statistik og Arbejdsmarkedsstyrelsen, skriver Fagbladet 3F.

- Det går rigtig stærkt det her. Og det er 3F'ernes brancher, der er hårdest ramt af social dumping og konkurrencen fra øst, siger Henning Jørgensen, professor ved Aalborg Universitet.

Gartnerier og landbruget har på to år hyret ekstra 4602 østarbejdere. I samme periode har 7864 danskere mistet deres arbejde i markerne og drivhusene. Det samme er sket i byggeriet, transporten og inden for rengøring.

Godsejer og kammerherre Gerner Wolff-Sneedorf har før beklaget, at danskere ikke gider søge job i gartnerier og landbrug. Men han erkender, at mange danskere er blevet fyret under krisen.

- Jo, det kan godt være, at nogle virksomheder har fyret danskere og ansat østarbejdere i stedet, siger kammerherren, der også er formand for gartneriernes arbejdsgiverforening, GLS-A, ifølge Fagbladet 3F.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip