Udlejer slipper for ankesag i drabssag fra Middelfart

Frifindelsen af den 60-årige udlejer for drabet på den 39-årige Brian Thomas Andersen står til fast. Hverken anklager eller forsvarer anker dommen fra tidligere i marts, hvor udlejeren blev straffet med fængsel i et år for usømmelig omgang med liget.

Det oplyser den 60-åriges advokat, Mikkel Nielsen, til Ritzau.

- Min klient har nu accepteret denne dom, således at han heller ikke anker. Min klient er tilfreds med frifindelsen, og at sagen nu er afsluttet, oplyser Mikkel Nielsen.

Brian Thomas Andersen var lejer i Middelfart hos den 60-årige, og sagen er usædvanlig, fordi den 60-årige har været på fri fod, mens sagen kørte.

Den 39-årige Brian Thomas Andersen forsvandt fra sin lejlighed 3. maj sidste år. Tre uger senere blev liget fundet i vandet ved Siø mellem Tåsinge og Langeland.

Under sagen fortalte udlejeren, at han kom i klammeri med Andersen. De kom op at slås. Da udlejeren kom tilbage til lejligheden med en pakning til vandlåsen, opdagede han, at Brian Thomas Andersen lå død.

Han fortalte, at han gik i panik og derefter skaffede sig af med liget.

I retten hævdede anklageren, at den 61-årige skaffede liget af vejen for at skjule skader efter forbrydelsen. Hun bad derfor om fængsel i 12 år.

Men forsvareren påpegede, at der manglede beviser for drab og et motiv.

I præmisserne for frifindelsen sagde retten, at der ikke var tilstrækkeligt med sikre beviser for, at udlejeren dræbte Andersen eller udøvede så grov og farlig vold, at det medførte døden.

Også selv om den 61-årige holdt Andersen fast, indtil denne blev slap i musklerne - og selv om han fjernede liget, blodige genstande og gjorde rent i opgangen.

Men den tiltalte har nu også rettens ord for, at han udviste ligegyldighed over for den livsløse Andersen, og at han udsatte liget for en grov behandling.

Udlejeren blev straffet med fængsel i et år for usømmelig omgang med liget, for simpel vold og for at have undladt at hidkalde hjælp til den nu afdøde.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip