Ulv har dræbt ni får i Skåne

En ulv har angrebet ni får ved Hörby i Skåne, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Da fåreejeren skulle se til sine dyr tidligt søndag fandt han syv dræbte får og to hårdt sårede dyr, der måtte aflives. Fårene var blevet bidt i nakke og hals, hvilket er typisk for et ulveangreb.

- Der var blevet flænset kødstykker af alle fårene, siger Bertil Nilsson, som er ansvarlig for rovdyr ved länsstyrelsen i området.

Angrebet skete på et tidspunkt, hvor der er diskussioner om, hvorvidt der skal gøres mere for at holde vilde dyr væk fra mindre byer og forstæder. Der føres også en diskussion i Sverige om, hvor mange ulve, der skal være i landets skove, hvor bestanden er blevet stabil.

Ved årtusindskiftet bestod ulvebestanden i Sverige af omkring 50 dyr. Nu er den oppe på omkring 300 individer i Sverige og tilgrænsende områder i Norge.

Hvis den svenske ulvebestand skal være livskraftig på lang sigt, så skal der mindst være 380 ulve i landet, mener nogle forskere, mens den svenske regering har udtrykt ønske om at reducere bestanden til 180 ulve.

Nye ulve indvandrer til Sverige og forplanter sig i hvert årti, men det er nødvendigt løbende at kæmpe mod indavl.

Sidst år blev et lille antal ulveunger i Rusland hentet til Sverige for at få tilført nye gener til den vilde bestand i Sverige.

/ritzau/TT

 

 

Dagens Gossip