USA sender kampfly i luften

USA svarer torsdag igen på Nordkoreas trusler om blandt andet at bombe amerikansk fastland, Hawaii og stillehavsøen Guam.

Amerikanerne har haft to B-2 bombefly i luften over Sydkorea, som ifølge det amerikanske forsvar har haft flyene i luften for at afskrække styret i Pyongyang.

- Dette demonstrerer USA's muligheder for at udføre langtrækkende og præcise angreb hurtigt og på hvilket som helst tidspunkt. USA er urokkelig i sit samarbejde med Sydkorea, lyder det i en officiel melding fra amerikanerne.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Bombeflyene fløj nonstop fra en base i Missouri i USA til Sydkorea og tilbage - en tur på i alt 20.800 kilometer. Over et sydkoreansk træningsområde smed flyene løs ammunition.

Nordkorea har flere gange været stærkt kritisk over for forsvarssamarbejdet mellem USA og Sydkorea.

Diktaturet i nord har senest lukket helt ned for en hotline til fjenden i syd og har samtidig sat sine missilenheder i højeste beredskab, så de var klar til at angribe Sydkorea og amerikanske militærbaser i Stillehavsregionen.

Den amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, fortalte tidligere torsdag sin sydkoreanske modpart, at han kunne regne med al den militære hjælp, USA kan tilbyde. Det gælder både atomvåben og konventionelle våben samt missilforsvar.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip