V om lærerstrid: Vi turde aldrig gå så langt

Tidligere finansminister for Venstre Claus Hjort Frederiksen sender nu sjældne roser til Socialdemokraterne for opgøret med lærernes arbejdstid.

Ifølge Venstre-politikeren er det modigt af regeringen, at den i sit forslag til en reform af folkeskolen nævner en ændring af lærernes arbejdstidsregler som forudsætning for reformen, skriver DR Nyheder.

- Det er klart, at det er en ekstraordinær situation, at man fremlægger et forslag, der forudsætter et bestemt resultat af en overenskomstforhandling. Vi har ikke set det før, siger Claus Hjort Frederiksen, der torsdag aften gæstede Debatten på DR2.

- Jeg ville aldrig have turdet gøre det, det må jeg så ærligt sige - af angst for hvad der ville ske. Og derfor er det da ekstremt modigt, det Socialdemokraterne gør. Hatten af for det, tilføjer han.

Hvis han selv som finansminister havde gjort det samme, ville han have mødt meget større modstand, lyder vurderingen.

- Så ville Socialdemokraterne og fagforbundene mobilisere 400.000 på Slotspladsen og larm og ballade. I øjeblikket er der jo larmende tavshed, så det er jo en kanon manøvre, som Socialdemokraterne er i gang med. Jeg er helt misundelig, siger han.

Regeringens nye kurs over for lærerne kan ifølge Claus Hjort Frederiksen være en forsmag på, hvordan politikerne i fremtiden vil behandle offentlige fagforeninger.

- Det kan være, det baner nye spor i arbejdsmarkedspolitikken. Det kan jo være, det ligger nogle spor ud for, hvordan det foregår i fremtiden. Altså en mere direkte måde at gå til det på, siger den tidligere finansminister.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip