V til politiet: Stop skyderi, ikke cyklister

Politiet skal hellere stoppe de omfattende skyderier i Storkøbenhavn end stoppe cyklister, som kører uden cykellygter eller fartglade bilister.

Det siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen, før Venstre snart fremlægger sit bandeudspil, som skal stoppe skyderiet.

- Venstre finder det vigtigere at stoppe den eskalerende bandekonflikt i Storkøbenhavn, end at politiet tager nogle cyklister, som ikke har styr på reflekserne. Eller tager bilister, der kører lidt for stærkt på motorvejen, siger Karsten Lauritzen.

- Politiets prioritering er politisk bestemt. Vi skal sende et klart signal om, at bandekonflikten har den absolut højeste prioritet. Så må man nedprioritere nogle andre opgaver.

En 23-årig mand er opereret på Rigshospitalet efter skudsår mandag aften i Husum i København. Det var mandagens tredje skudepisode i Storkøbenhavn. Der blev affyret fire skud i Bagsværd mod en 17-årig, der havde forladt et pizzeria på Triumfvej.

Mandag aften blev der affyret mindst 10 skud mod to parkerede biler ved et klubhus, som tilhører rockerklubben Bandidos i Hvidovre.

Karsten Lauritzen vil stoppe tilgangen af nye medlemmer til forbryderbanderne. De skyder også imod uskyldige modsat rockerkrigen i '90'erne mellem Hells Angels og Bandidos, påpeger han.

- Man er tilsyneladende fuldstændigt ligeglad med tilfældigt forbipasserende, som der bliver skudt på, siger Karsten Lauritzen.

Han klandrer justitsminister Morten Bødskov (S) for ikke at reagere på en diskussion af politiets muligheder for at stoppe skyderiet.

-Der er fuldstændig radiotavshed. Der kommer hverken sort eller hvid røg op fra Justitsministeriet. Man får det indtryk, at justitsministeren bare læner sig tilbage og siger: Det må politiet håndtere, siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip