Villy Søvndal tror på ministerfremtid

Det er en rolig og selvsikker udenrigsminister Villy Søvndal (SF), der mandag morgen ankommer til møde med sine EU-kolleger i Luxembourg.

Direkte adspurgt, om han regner med stadig at være minister, når mødet er slut, svarer Søvndal uden tøven:

- Det er jeg helt sikkert. Det er jeg sådan set ikke så meget i tvivl om.

Udenrigsministeren afviser dog, at han allerede har en konkret aftale med sin efterfølger som partileder, Annette Vilhelmsen, om, at han fortsætter i jobbet.

- Nej, nej, det har jeg ikke. Men lad nu være med alle de der gisninger. Og giv det lidt tid. Så får vi at se, hvordan det ender alt sammen.

Søvndal siger, at han ikke har talt med Vilhelmsen i søndagens løb.

Den nye SF-formand havde ellers hans forgænger som partileder, Holger K. Nielsen, med til en del af de mere end 11 timer lange forhandlinger med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på Marienborg uden for København.

Men der er ingen råd fra Søvndal.

- Nej, jeg tror ikke, jeg skal give gode råd. Jeg tror sagtens, Annette og Holger ved, hvad det drejer sig om. Så det vil jeg trygt overlade til dem.

- En af grundene til, at jeg har valgt det her, er jo netop, at jeg gerne ville have, at nogle andre overtog denne her opgave, så jeg fuldt ud kunne koncentrere mig om udenrigspolitikken, siger Søvndal.

Han forsikrer, at han "endnu mere vil være til stede omkring udenrigspolitikken".

 

Dagens Gossip