Læger advarer kvinder mod trend: Stop med at rense jeres tissekoner med agurk

Foto: Shutterstock

Hvis du er sprunget med på bølgen, og er begyndt at rengøre din skede med en agurk, så stop øjeblikkeligt, lyder rådet fra flere læger.

Mens de fleste kvinder formentlig benytter varmt vand og muligvis intimsæbe, når underetagen skal rengøres, så findes der dog også et bemærkelsesværdigt mindretal, der igennem noget tid har valgt at gennemføre rengøringsopgaven ved hjælpe af en agurk.

Ja, du læste rigtigt.

Flere bloggere og alternative sundhedsbehandlere har nemlig gennem en periode anbefalet kvinder at rengøre deres allerhelligste med en agurk, der dog skal skrælles før brug. Det skriver New York Post.

Nu advarer flere læger dog mod den særprægede trend, som de mener kan være direkte skadelig.

Læs også

Ny trend spreder sig blandt danskerne: Både mænd og kvinder vil have en ‘hvid stjerne’

Den intime agurke-vask har fået titlen ’vagina facial’, som er en direkte henvisning til en almindelig ansigtsbehandling, hvor man får agurkeskiver placeret på øjenlågene.

Behandlingen går i sin enkelthed ud på, at man skubber en kold og skrællet agurk op i skeden, hvorefter man skal dreje den rundt i 20 minutter.

Tilhængere af metoden påstår, at grøntsagens høje indhold af vitaminer hjælper med at ’sanere og opretholde en behagelig lugt’, ligesom de påstår, at det endda i nogen tilfælde kan forebygge seksuelt overførte sygdomme.

Nogle hævder endda, at du bør sove med den flerfunktionelle grøntsag om natten (altså oppe i dig), mens andre påstår, at du først skal fjerne den, når den har opnået din krops temperatur.

Læs også

Mand anholdt efter at have afprøvet sodavands-trick på McDonald's

Alle disse kreative påstande giver læger dog ikke meget for. Tværtimod.

Flere læger har nemlig i kølvandet på den sære trend advaret mod agurke-tricket, da de fastslår, at en kvindes vagina er selvrensende, og at den ikke har brug for ekstra hjælp til at holde sig ren.

De understreger samtidig, at en agurk ikke kan rense en skeden på en naturlig måde, og at metoden faktisk kan have den stik modsatte effekt, da den udsætter én for større risiko for infektioner og kønssygdomme.

Det skyldes, at agurken, på trods af sine mange vitaminer, forstyrrer kroppens og skedes naturlige ph-værdi.

Læs også

Rema 1000 giver nu bøder til kunder, som prøvesmager bland selv-slikket

- Hvis du har en skede, så bør du bestemt ikke prøve det, understreger den canadiske læger Jen Gunter overfor New York Post og uddyber:

- Denne idé om at vaginal rengøring er en nødvendighed, enten ved at skrælle en agurk eller ved at benytte intimsæbe, er misvisende, fortæller hun og forklarer hun.

- Vaginaer er ikke beskidte. Forskning efter forskning har vist, at sæber, renselse, damp, eddike, ph-balance-produkter, aloe vera, hvidløg eller hvad der ellers påstås at være godt for din vagina, har risiko for at skade de positive bakterier i skeden, forklarer hun og understreger, at man kun bør rengøre sig i intimområdet med varmt vand.

LÆS OGSÅ: 9 ting du aldrig må stikke din tissemand ind i

LÆS OGSÅ: Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

LÆS OGSÅ: Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

LÆS OGSÅ: Tab dig nu: Ny receptfri behandling stopper kroppen fra at optage fedt

LÆS OGSÅ: Bliv klar til stranden: Ny teknologi skal gøre det nemt og sikkert at fjerne håret permanent

LÆS OGSÅ: Forskere afslører: Sådan fjerner du poser under øjnene

LÆS OGSÅ: Tidlig udløsning? Ny løsning er kommet til Danmark